Lakko oli menestys, ja nyt luokkataistelun sankarit voivat nauraa matkalla pankkiin.

Puhun tietenkin elokuvatuottajista, jotka saivat hallitukselta ylimääräistä rahaa puoli miljoonaa euroa enemmän kuin mitä olivat vaatineet. Ninjat rakastavat elokuvia, ja niinpä tämäkin olisi hyvä uutinen mikäli Timo Koivusalo ei olisi suomalainen elokuvaohjaaja. Ja mikä pahinta, hänen seuraava projektinsa on Täällä Pohjantähden alla, joka kyllä ansaitsee uuden ja paremman version. Koivusalo ei kuitenkaan valitettavasti kykene tarjoamaan jälkimmäistä. En tiedä, kumpaa pelkään enemmän: että näemme Martti Suosalon pökkelöimässä tällä kertaa Koskelan Jussina, vai että paluu maaseutumiljööseen herättää Pekon henkiin.

Muissa uutisissa Hollywoodin ohjaajalegenda Renny Harlinin (miehen, joka on tehnyt Cutthroat Islandin tasoisen vehkeenhajusiepparin ja saa jatkaa, on pakko olla legenda) haave Mannerheim-elokuvasta toteutuu. Koska kyseessä on kansallisesti herkkä aihe eikä Harlin varmastikaan osaa hoitaa hommaansa ilman neuvomista (ja Hollywoodin käsikirjoittajatkin ovat lakossa), neuvon nyt ilmaiseksi.

TSAARIN KURKUNLEIKKAAJA
-synopsis-

Tärkeintä katsojien keräämiseksi on nimekäs näyttelijäkaarti. Seuraavassa luettelo pääosista:

Nuori Mannerheim - Johnny Depp
Mannerheimin sherpa - Jackie Chan
vanha Marski - Samuel L. Jackson
keisarinna Aleksandra - Angelina Jolie
Anastasia Mannerheim - Cameron Diaz
munkki Rasputin - Sean Connery
V.I. Lenin - Sean Connery
majoitusmestari Airo - Danny de Vito
kenraali Talvela - Bruce Willis
Adolf Hitler - Al Pacino
Josif Stalin - Anthony Hopkins
alussa kuoleva statisti - Martti Suosalo

Juoni menee jotakuinkin seuraavasti: nuori aatelismies Mannerheim saapuu Pietarin kaupunkiin, pelastaa keisarinna Aleksandran Rasputinin pommilta ja he rakastuvat platonisesti, mutta Rasputin keplottelee Mannerheimin vaaralliselle tutkimusretkelle Kiinaan. Seuraa SUURI SEIKKAILU. Mannerheim kohtaa matkalla aasialaisen, joka on joutunut orjaksi ja jonka hän vapauttaa. Kiitoksena tästä mies, joka tuntee matkareitin kuin omat taskunsa, liittyy Mannerheimin matkaan oppaaksi. Yhdessä he taistelevat matkalla väijyviä ninjoja ja merirosvoja vastaan.

Himalajalla Mannerheim kohtaa SALAISEN KULTIN, joka aikoo uhrata eurooppalaisen naisen epäjumalalleen. Kultisteilla on medaljonki, jossa on sirppi ja vasara. Mannerheim ja sherpa ujuttautuvat kultin temppeliin ja pelastavat neidon nimeltä Anastasia, jonka kanssa Mannerheim menee Pekingissä naimisiin.

Juuri Mannerheimin palattua Pietariin syttyy MAAILMANSOTA ja näemme tiukan pätkän ruudinkatkuista toimintaa. Rintamalla Mannerheim saa vihiä vangitsemaltaan upseerilta salaliitosta keisaria vastaan, ja hän ratsastaa Pietariin, missä hän paljastaa että Rasputinilla on salaisen kultin medaljonki. Mutta on liian myöhäistä, ja Rasputin tapattaa tsaariperheen ja alkaa esiintyä työväenjohtaja Lenininä. Mannerheim pakenee Suomeen, missä hän voittaa kultistit. Viimeisessä taistelussa Mannerheim ratsastaa joukkojensa etunenässä Tampereen keskustaan, missä hän miekkailee tiensä auki Tampellalle pelastaakseen Anastasian, mutta tämä kuitenkin saa surmansa ja Mannerheim vannoo, ettei pistä miekkaa tuppeen ennen kuin on kostanut kultille.

Tähän elokuva päättyy - jättäen sopivasti tilaa jatko-osille.