En kykene jättämään mainitsematta, että blogin otsakkeen taustaksi valitsemani kuva synnyttää minussa ääretöntä nostalgian tunnetta. Kuten jokainen itseään kunnioittava ninja tietää (ja itseään kunnioittamattomat ninjathan ovat jo tehneet seppukun), se on peräisin 1987 julkaistun C-64-toimintapelin The Last Ninja pelilaatikosta. Pelissä Kuten tiedämme, ei C-64:lle ilmestynytkään muita kuin hyviä pelejä, eikä The Last Ninja tietenkään ole tähän poikkeus. Seuraava kuvankaappaus todistaa tämän pelin ylivertaisuutta kaikkiin muihin peleihin, paitsi tietenkin omiin jatko-osiinsa, verrattuna:

Lastninja_screenshot_river.JPG

Koska ninjat eivät luonnollisestikaan osaa kahlata tai uida (silloinhan upea silkkipyjama menisi pilalle), pitää puro ylittää kiveltä kivelle hyppimällä ("doing it Froggy-style", kuten ninjat tapaavat sanoa). Viistokuvakulman ja hankalien joystick-kontrollien takia tämä oli kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Suo oli vielä pahempi. Taistelun hankaluuden olen jo armeliaasti ehtinyt unohtaa, mutta melkoista räpellystä se oli, kun yhtäkkiä ninja päättikin tehdä kuperkeikan sivuun vaikka tarkoitus oli monottaa samuraita kaaliin. Mutta tämä oli tietenkin vain hyvä asia: sadomasokismi on tärkeä taito elämässä, ja juuri sitä C-64-pelit opettivat tuutin täydeltä.

Vinkkinä muuten, tulevana lauantaina Nelosella näytetään Ninja III: The Domination vuodelta 1984. Ohjelmatietojen mukaan seuraavaa on luvassa:

Ninja-toimintaseikkailujen sarjan itsenäisen kolmannen osan keskushenkilö on kylmäpäinen aerobic-ohjaaja Christie (Lucinda Dickey), joka saa käsiinsä kuolevan ninja-soturin mystisen miekan. Pian nuori nainen tarttuu aseeseen mielessään vain kosto niille kaikille, jotka ovat aiheuttaneet miekan edellisen omistajan kuoleman. Pääosissa: Lucinda Dickey, David Chung, Shô Kosugi, Jordan Bennett, Dale Ishimoto, James Hong. Ohjaaja: Sam Firstenberg. Ohjelma sisältää huonoa näyttelyä ja naurettavaa käsikirjoitusta, jotka saattavat olla haitallisia älyllisille elämänmuodoille.
v31414mdnqs.jpg

Elokuvan mainoskuva näyttää jotenkin tutulta...